TESTOVÁNO DĚTMI # Interaktivní T-Rex

Jana

 

 Každé dítě má různá období, kdy má oblíbený jeden druh hraček. U holčiček to jsou miminka, panenky, kočárky apod. U chlapečků se střídají období, kdy mají rádi vláčky, autíčka, vojáčky atd. Co však dokáže zaujmout holčičky, chlapečky, ale i dospělé, jsou dinosauři. Náš syn Toník má období dinosaurů už téměř dva roky a stále v něm vidíme, jak zdokonaluje své znalosti. Nejen, že umí názvy několika dinosaurů, ale rád je i sbírá a vytváří scénky jako z filmu Jurský svět či Jurský park. Při možnosti otestovat interaktivního T-Rexe jsem tak neváhala ani vteřinu.

         Když přišel balíček s T-Rexem, Toník se na něj hned vrhl a začal rozbalovat. Při prvním zhlédnutí a zjištění, že se v krabici skrývá velký Tyrannosaurus, byl Toník nadšený.  Málokdy ho zaujme obal hračky, avšak tento si prohlédl kolem dokola. Pozadí a plocha pod T-Rexem byly identické jako z filmu. Na první pohled vypadá totiž T-Rex jakoby stál na trávě a kolem něj byl plot s cedulí s nápisem „nebezpečí“. Na druhé straně krabice je vyobrazen T-Rex a všechny funkce, které umí po jeho zapnutí předvést. Zároveň jsou na krabici vyobrazeny i další druhy dinosaurů, které je možno zakoupit od stejného výrobce.

         Po vyndání připevněného T-Rexe z krabice se stal Toník vědcem, který začal dinosaura zkoumat ze všech úhlů. Obdivoval jeho oči, zuby, měkký gumový ocas, barevné detaily na těle a hlavně velikost, protože Tyrannosaurus je jedním z největších dinosaurů a tato hračka je toho příkladem. Je velký, kvalitně zpracovaný a celkově bytelný. Ale to není vše. Tento T-Rex navíc po přesunutí knoflíku, který má pod břichem, začne chodit, rozsvítí se mu oči a vydává totožné zvuky jako opravdový T-Rex. Zároveň hýbe i ocasem. Navíc se vždy po pár krocích zastaví a zakroutí hlavou – to aby dodal důraz při zvuku, který vydává. Je zkrátka věrnou kopií svého jmenovce, který vyhynul před 66 miliony let, a to vzhledově, pohybově i zvukově. Výhodou je, že jsou baterie součástí balení, takže mohou děti hned vyzkoušet, co vše T-Rex umí. Toník si ho bere i ven, kde hraní s ním vypadá jako z filmu, kde je vždy kolem dinosaurů příroda či budovy. A vždy, když jsme někoho potkali, tak tohoto interaktivního Tyrannosaura obdivovali od vzhledu až po jeho schopnosti. Ono když se zeptáte dětí, jakého znají dinosaura, nebo jakého mají nejraději, tak si troufám říci, že 99% z nich odpoví „Tyrannosaurus Rex“ nebo zkratkou „T-Rex“. Už jen proto je koupě Interaktivního Tyrannosaura Rexe trefa do černého. Zabaví se s ním doma i venku a troufám si říci, že tomuto Tyrannosaurovi opravdu nic nechybí. Je to jistota spokojenosti pro malé i velké obdivovatele dinosaurů.

         Spolu s Toníkem tohoto interaktivního T-Rexe doporučujeme všem, kteří teprve začínají dinosaury objevovat, nebo jsou už nějaký čas na cestě být odborníkem na dinosaury. Vzhledem, ale i funkcemi ohromí jistě každého.  

 

Kristýna

 

Na toto testování jsme se s kluky velmi těšili. Kluci milují dinosaury a jen co přišel, tak hlavně náš
pětiletý Jiřík byl úplně nadšený a dokud jsem ho nevyndala z krabice nedal pokoj. Matýsek, který
má tři a půl roku měl ze začátku z T- Rexe trochu strach, ale spíše ze zvuků, které vydával a z těch
červených očí, ale jakmile zjistil, že se není čeho bát, strach přešel.
Jeho velikost je úžasná a každý, kdo touží po větším dinosaurovi určitě neudělá chybu, když si ho
pořídí.
Na břichu má zapínání a vypínání k jeho pohybu a ke zvukům. Na břichu také najdete krytku s
baterkami, které jsou součástí balení, což je také super.
Po zapnutí T- Rex chodí, hýbe ocasem a hlavou, otvírá pusu, má červené oči a vydává zvuky.
Také se dá spustit pohnutím ruky, ale toto spuštění je jen ke zvukům.
Určitě je to povedená hračka s opravdu věrohodným pohybem a vzhledem, která syny moc
nadchla a chvílemi to vypadalo, že se o něho porvou, ale upřímně nadšení moc dlouho
nevydrželo. Asi je to tím, že je sice interaktivní, ale pořád dělá jedno a to samé a děti jsou prostě
akční a monotónní pohyby a věci je sice baví, ale jen chvíli. Takže kluky bavil asi dva dny a teď si
ho vezmou vždy jen na chvíli, ale jakmile je přestane bavit, tak jde takzvaně T- Rex do kouta.

Silvie

 

U dinosaura nás překvapila především jeho velikost, čekala jsem, že bude dinosaurus menší, ale je veliký. Mladší dcera si jej hned pojmenovala Rexík. Dinosaurus řve, chodí a u toho dupe, svítí mu oči, hýbe ocasem, krkem a otevírá pusu. Krk, ač nevypadá, je měkkoučký. Dokázali bychom si představit, kdyby byl dinosaurus jen z toho měkkého materiálu, protože mladší si jej hned vzala do postýlky, že s ním bude spát. Obě dcery z něj byly naprosto nadšené. Ihned si je získal především hlavně tím, že chodí, hýbe se a řve. Není lehoučký, ani těžký, takový přesně akorát.  

Veronika

 

Dinosaurus je moc hezky provedený. Synovi se líbí jeho reálný řev i to jak se pohybuje, kroutí hlavou a ocasem. Nejvíce je nadšený ze svítících očí. Jen chybí mrknutí jako ve filmu. Super také je, že stačí stlačit jeho končetinu dolů a vydá zvuk. Nemusí se tedy zapínat hlavní tlačítko. Hlavní tlačítko je dobře ovladatelné i pro tříleté dítě. Barva a materiál vypadají odolně. Dokáže hýbat hlavou a otevírat tlamu což působí hodně realisticky. Co se týče spotřeby baterie, prozatím to vypadá, že to není velký žrout. Hračka vypadá celkově bytelně a kvalitně provedená. Myslím, že vydrží i nějaký ten pád či náraz. Syn 3 roky má T-Rexe jako jednu z obílených hraček. Dcera 6 let říká, že jí děsí, i když je vypnutý. Dinosaurus vydává zvuky chůze a řevu. Zvuk chůze by za mě mohl být lépe provedený. Je takový šumivý a přijde mi moc rychlí oproti skutečnému kroku. Zmírnila bych tempo zvuku. Řevu nemám co vytknout. Drápy vypadají také dobře. Při pohledu zepředu na dinosaura má velký prostor mezi břichem a nohama. Působí to nepřirozeně, ale je to jeho velikostí. Gumová pohyblivá část je dobře provedená. Na pohled není rozdíl mezi pevnou a pohyblivou částí poznat. Pohyblivý ocas je dobrý detail. Pokud při pohybu narazí na nízký práh od dveří, dokáže ho překonat. U takto pohyblivých hraček bych uvítala, kdyby dokázaly změnit směr při nárazu do překážky. Pokud narazí např. Do skříně, tak se převrátí. Máme několik hraček, které při nárazu změní směr a pokračují v pohybu. Jsou ale kupované v zahraničí, neví jak je to u hraček na českém trhu. Celkově bych T-Rexe doporučila. Je to dobře provedená hračka s dobře provedenými efekty.

Aneta

 

Na první pohled nás zaujala velikost a reálné zpracování dinosaura. Děti si ho hned zamilovaly a dováděly s ním na zahradě.
Největší radost měly, když zjistily, že dinosaur řve, svítí mu rudě oči a chodí. To byly k nezastavení a dinosour na zahradě řval celý víkend.. Což se nelíbilo našemu psovi :D

Zuzana

 
 

Dcera miluje dinosaury od mala, pravidelně navštěvujeme Dino parky, takže měla radost, když zjistila, že tenhle dokonce chodí, hýbe ocasem i pusou.  Dinosaur je opravdu veliký a krásně zpracovaný. Velmi jsem ocenila, že baterie byly součástí balení. Jen mě zaskočila hlasitost jeho řevu, tu bych trochu snížila.  

Helena

 

Tester Jiří – 4,5 roku (syn má vývojovou dysfázii)
Klady:
Vypadá dobře vizuálně – zároveň vypadá pěkně realisticky,
Na dotyk je zajímavý krk,
Řvoucí tlapka je dobrá,
Zvuky, co Rex vydává, jsou na úrovni – lze poznat řev a dupot je taky super,
Chodí velmi dobře i na nekvalitním povrchu.

Negativa:
Zvuk motorku uvnitř dinosaura je hodně hlučný. Hluk je velmi nepříjemný a ruší T-rexovy zvuky 

Průběh: Při rozbalování krabice byl syn velmi nadšený. Dinosaurus se mu líbil (znal ho i z
obchodu) – jak vypadá i jeho velikost. Líbilo se mu, že na dotek packy řve, ale syn má občas problém s
hlasitými hračkami. Jakmile jsme zapnuli chůzi, tak se začal šíleně bát a už se k
němu nechtěl přiblížit. Po krátké době, když jsme mu vysvětlili, že se bát nemusí, tak si přinesl svého menšího T-rexe z
Lega a u zadní stěny krabice si trošku začal hrát. Nicméně strach přetrval – dinosaurus se mu líbí, ale hrát si s
ním úplně nechce. 
  
Mladší syn (1,5roku) není tester, ale z
dinosaura byl unešený. Nejvíc se mu líbilo, jak řval a že mu mohl mačkat tlapku. Takže pořad řval a běhal za ním, když chodil. Pořád dinosaura pouštěl a nosil ho po domě sem a tam. Stala se z něj jeho nej hračka, hraje si s ním, řve na něj, packu mačká, má ho u postýlky a kdyby mohl, chodí s ním ven (jen mam strach, aby ho nerozbil).

Naposledy přidané

Děkujeme!

I díky vám jsme se stali držiteli prestižního titulu Obchodník roku s hračkami 2023 v rámci 21....

Hravé jaro s Bambulí v Aquapalace Praha!

Nakupte v Bambuli a relaxujte v Aquapalace Praha!
Nahoru